İsveç’te kirli bir skandal kurgulandı !


KURAN YAKTIRMANIN ARKASINDAN AŞIRI SAĞCI GAZETECİ ÇIKTI !

Türk bayrağını Türk büyükelçiliği önünde yaktırmayı başaramadı !

Bunu başaramayınca da “Kuran’ı Türk büyükelçiliği önünde yakması” şartıyla başvuru ücretini cebinden ödeyerek Paludan’a polisten gösteri izni aldı.

Paludan’dan önce daha çok ses çıkartacağı ve İsveç’te yaşayan Türkleri çıldırtacağı için “Türk büyükelçiliği önünde Türk bayrağı yakmasını”
istedi ama Paludan bunu geri çevirdi.

Paludan hem buna Türklerin verebileceği sert tepkiden çekindi hem de “-bayrak yakmak benim tarzım değil” dedi.

İsveç’in en büyük gazetesi Dagens Nyheter (DN) Türk elçiliği önünde Kuran yakılmasında Putin ile İsveç Demokratlarının provokatör gazetecisinin kirli parmaklarının olduğunu ortaya çıkardı.

Paludan’ın Kuran’ı, şeriatla yönetilen Suudi Arabistan ya da İran gibi başka bir İslam ülkesinin elçiliğinde değil de Türk büyükelçiliği önünde yakılması fikri de bu aşırı sağcı Chang Frick’ten çıkmış.

Kendisi inkar etse de Danimarkalı ırkçı sapık Paludan ’ın uçak biletini de bu provakatör gazeteci almış.

Paludan’a bir kışkırtma eylemi ısmarlayan ve bunun için gereken polis izni parasını ödeyenin bilet parası ve Kuran satın alması da dahil tüm masraflarını da ödemesi gerekmez mi ?

Chang Frick adlı bu profesyonel provakatör gazeteci; aşırı sağcı, İslam karşıtı ve müslüman göçmen düşmanı İsveç Demokratları’nın (Sverigedemokrater SD) televizyonu RIX TV de çalışıyor.

Geçen hafta da İsveç demokratlarının televizyonuna çıkmış ve Erdoğan üzerinden Türkiye’yi aşağılamıştı.

Daha önce Rus devlet Tv’sine program yapan ve Putin yanlısı olduğunu saklamayan provakatör gazeteci; aşırı sağcılığı, kışkırtmacılığı, müslüman yabancılara karşı nefret söylemlerinde bulunması ve sahibi olduğu “Nyheter Idag” gazetesinde yalan yayıncılık yapmasıyla tanınıyor.

Yarı İsveçli olan ama Danimarka’da yaşayan sapkın Paludan sırf İsveç’te rahat Kuran yakmak ve bunu yaparken de onlarca sivil ve üniformalı İsveç polisine İsveçlilerin sırtından korutmak için geçen yıl İsveç vatandaşlığına geçmişti.

Paludan daha öncede İsveç’te “Kuran yakma” turnesine çıkıp, onlarca şehirde ve yerde Kuran yakmış ama hiç aklına “Türk büyükelçiliği önünde kuran yakmak” düşüncesi gelmemişti.

Paludan’a o zaman Türkiye’ye de hiç bir tepki verilmemiş, Erdoğan da buna hiç ses etmemiş ve İsveç’in büyükelçisini Dışişlerine çağırmamıştı.

Daha önce İsveç’te “Kuran yakma turnesine” çıkıp, onlarca değişik yerde Kuran yakmıştı bu aşırı sağcı sapık. Ama böyle bir tepki hiç yaşanmamıştı.

Ne diyelim ?

Putin’den beslenen bu bu aşırı sağcı provakatör gazeteciyi kınıyorum.

Isveç’te başta Suudi Arabistan, İran, Mısır, Endonezya, Malezya, Pakistan, Irak, Suriye gibi onlarca müsliman ülke büyükelçiliği bulunuyor.

İsveç’te yarım milyondan fazlası Iraklı ve Suriyeli olan 1 milyon müslüman yaşıyor. Bunların içinde etnik Türk müslümanların sayısı ise sadece 30-40 bin kişi kadar.

Buna rağmen bu nefret eyleminde kurban olarak Türkler hedef olarak da Türk büyükelçiliği seçiliyor.

İsveç’te “Kuran yakılmasını” Türkiye’de aşırı sağcılar ve dinciler, Türkiye de İsveç bayrağı yakılmasını da İsveçte aşırı sağcılar ve ırkçılar kullanarak oya devşirmek istiyorlar. Karşılıklı olarak birbirlerinden besleniyorlar.

Lütfen İsveç Türk Toplumu olarak kışkırtma amaçlı bu nefret eylemleriyle bizim için kurdukları tuzağa düşerek bu kurgulanmış kirli oyunlara alet olmayalım.

Bizleri kirli emellerine alet etmek isteyen ve bundan oy devşirmek isteyen İsveç ve Türk partilerin hevesini kursaklarında bırakalım.

İşimizde gücümüzde olalım İsveç’te çocuklarımıza ve torunlarımıza güzel bir gelecek kuralım….

TANER YILDIZ

İsveç’te kirli bir skandal kurgulandı !” üzerine bir yorum

  1. Haşmet Özavcı

    Bu provokasyon özellikle Türk insanlarını kışkırtmak amacıyla yapılmıştır.Yakılan kutsal kitap sırf Türklerin değilki,milyarlarca müslümanın kitabıdır.Bu tür çirkinliklere asla müsaade edilmemelidir.

    Beğen

Bir Cevap Yazın