CHP-İsveç her sandığın güvencesi olacak !

Eğitimli Sandık Kurulu üyeleri görev yapacak

CHP isveç Sandık Kurulları üyeleri İsveç’te yapılan ve biri Halkoylaması olan son 4 seçimin yüz akıydı.

Seçmenin sandık başında oyunu güvenle emanet ettiği yegane güvence kaynağıydı. Seçmenin ve seçimin vicdanıydı.

Çünkü hepsi de iyiliği ve güzelliği isteyen, bilgiye ve öğrenmeye çok önem veren, ülkesi için gönüllüce sorumluluk üstlenen her zaman ve her yerde görevini bir güzelce yerine getiren güzel insanlardı.

Hiç unutmam !

Bir seçimde Sandık başına gelen güzel giyimli ve yaşlıca bir hanım seçmen içeri girdiğinde Sandık Kurulu’na “- İçinizde CHP temsilcisi var mı, var sa hanginiz ? diye sormuştu.

Sandık Kurulu’ndaki CHP temsilcimiz bir güzel hanım üyemiz de “- Evet var, ben CHP temsilcisiyim teyzeciğim “ diye cevaplayınca; gülümseyerek “- o zaman ben bu sandıkta oyumu kullanabilirim !” diyerek “CHP temsilcili” sandıkta oyunu gönül rahatlığıyla kullanmıştı.

Biz hepimiz “Sandık eğitimimizi” son dört seçim öncesinde ne genel merkezden ne de başka bir yerden tek kuruş yardım almadan ve hiç kimseye de yük olmadan hep kendi yağımızla kendimizi kavurarak ve bir güzel mekanda bir araya toplanarak yüz yüze yaptık.

Bu eğitim buluşmalarımızda karşılıklı etkileşimle bildiklerimizi birbirimize öğrettik ve böylece birbirimizden çok şey öğrendik.

Bu Sandık Eğitim toplantılarımızda bazılarımız birbirimizle ilk defa tanıştık.

Birbirimizle el sıkıştık.
Birbirimizle kucaklaştık.
Birbirlerimizle bir aile gibi kaynaştık !

Birbirimizle hep birlikte bildiklerimizi, deneyimlerimizi ve ümitlerini paylaştık.

Birbirimizle bu seçim öncesinde yine tanışacağız.

Birbirimizle; aramıza yeni katılan yoldaşlarımız ve genç kızlarımızla yine el sıkışacağız, birbirimizle yine kucaklaşacağız.

Birbirimizle bildiklerimizi, deneyimlerimizi ve ümitlerimizi bir güzelce yine paylaşacağız.

CHP İsveç’in Sandık eğitimi toplantıları hiç bir zaman çoğu çok sıkıcı olan bir kuru ve soğuk bilgi sunumu olarak geçmezdi.

Her seferinde her seçim öncesinde bir sıcak dost meclisi, bir hoş sohbet ve muhabbet ortamı şeklinde geçerdi.

Bu CHP İsveç geleneğimizi; Türkiye’nin “yeniden kurtarılıp yeniden kurulacağı” bu tarihi seçim öncesinde yarın Stockholm da bir kez daha yaşatacağız !

Bu seçimde de her Sandık Kurulunun firesiz hepsinde de bir sandık eğitimli ve terbiyeli bir güzel CHP temsilcisi ve her Sandık başında gözünü dört açan bir CHP gözlemcisi (müşahit) göreceksiniz…

Ne diyelim ?

Sevgiyle kalın !
Sevgiyle harmanlanmış bilgiyle kalın !

TANER YILDIZ
Bir CHP İsveç üyesi

Foto: CHP- İsveç Sandık Eğitimi toplantısı 2015 – Liljeholmen

Bir Cevap Yazın