İSVEÇ BAYRAĞI NATO KARARGAHINDA !

Türk bayrağıyla yan yana dalgalanıyor.

İsveç’in tam iki yıldır sabah akşam yatıp kalktığı ve her fırsatta Erdoğan’ın blöf kılıflı “sözde vetosunu” heyecanlı heyecanlı tartıştığı NATO üyeliği süreci bugün son nokta konularak tamamlandı.

İsveç bayrağı İsveç veliaht prensesi Viktorya ve Başbakan Ulf Kristersson’un katıldığı resmi bir bayrak töreniyle Brüksel deki NATO Karargahında göndere çekildi.

Kaderin bir cilvesi olarak “Haçlı” sarı mavi İsveç bayrağı 🇸🇪 bugünden itibaren “Hilalli” kırmızı beyaz Türk bayrağı 🇹🇷 yanında dalgalanmaya başladı.

Ne diyelim ?

Güzelim sarışın İsveç’e çok yazık oldu !

İsveç bu korkak tavrıyla yeminli NATO ve nükler silah karşıtı olan sosyal demokrat Olof Palme’nin kemiklerini sızlattı.

İsveç, ufacık bir ülke olmasına rağmen tarafsızlığı, bağlantısızlığı ve izlediği barış yanlısı ve anti emperyalist politikalarıyla dünyanın güçlü ve büyük bir ülkesi gibi görülürdü.

“Atom bombası karşıtlığıyla”, dünyanın ezilen ve sömürülen halklarıyla “örnek dayanışmasıyla” ve “demokratik duruşuyla” dünyada saygı uyandırırdı, her uluslararası ortamda hatırı sayılırdı.

Bu barışçı ve tarafsız politikalarına dayandırdığı güvenirliği ve saygınlığından dolayı komşularıyla anlaşmazlık yaşayan devletler ya da birbiriyle savaşan ülkeler arabuluculuk yapması için İsveç’in kapısını çalardı.

Şimdi artık bunların hepsi tarihte kaldı.

İsveç bir zamanlar İsveçlilerin rüyalarında görse inanmayacakları “atom bombalı” NATO’ya bir oldu bittiyle resmen katıldı.

Tarafsızlığından vazgeçen İsveç atom bombası kullanılma riski yüksek olası bir savaşta ABD nin yanında Rusya’ya karşı sipere yatıp, “cephe” aldı.

Atom bombalı Rusya ise artık burnunun dibindeki eski barışsever tarafsız komşusu İsveç’i defterine “yakın düşman” yazdı.

Artık Rusya’nın “yakınımdaki düşmanım” sayacağı İsveç, Rusya’nın hedef tahtasında yer alacak !

Artık İsveç NATO’nun emrine verdiği 200 yıldır hiç savaşmamış ordusuyla dünyanın azılı ve “anlı şanlı” emperyalistleri; ABD, İngiltere ve Fransa’ya fedailik yapacak.

Artık İsveçli askerler “soğuk kanlarını” sadece İsveç topraklarını savunmak için değil sömürgeci Amerikan, İngiliz ve Fransızların her kıtaya yayılmış kirli çıkarlarını korumak için de akıtacak.

Artık dünyanın en tanınmış ve dünyaca örnek alınmış “biricik refah ülkesi” olan İsveç, her yıl en az 150 milyar kronu (12 milyar dolar) halkının refahından kısacak ve emeklilerinin, işsizlerinin, engellilerinin, çocuklarının, yaşlılarının, okullarının, hastalarının yerine NATO yükümlülüğü gereğince ölüm kusacak silahlara ve “iki yüzyıl boyunca düşmana tek kurşun sıkmamış” İsveç ordusuna harcayacak.

Artık Rusya’nın ABD ye savuracağı bir taş Amerika’ya ulaşmadan önce İsveç’in kafasını yaracak !

TANER YILDIZ

Not: Bayrakların yeri alfabetik sıralanıyor.

@följare @markera som höjdpunkt

Bir Cevap Yazın